Izabran je najbolji animirani film svih vremena / VIDEO

Postioci portala Ranker izabrali su Diznijev klasik "Kralj lavova", iz 1994. godine, za najbolji animirani film svih vremena.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.01.2018.

21:14

Izabran je najbolji animirani film svih vremena / VIDEO
Prinscreen YouTube/DisneyMusicVEVO

Na drugom i trećem mestu našli su se, takođe, savremeni klasici animacije, ali koji dolaze iz konkurentskog studija Piksar: "Priča o igračkama", iz 1995, i "U potrazi za Nemom", iz 2003. godine.

Među ostalim visoko kotiranim "bisokopskim" crtaćima našli su se poznati animirani naslovi: "Voli" (Wall-E), "Šrek", "Aladin", "Grozan ja" i "Ratatul".

U glasanju je učestvovalo 460 hiljada ljudi. Inače, "Kralj lavova", koji je do sada zaradio skoro milijardu dolara, u raznim anketama i izborima redovno je proglašavan za najbolji animirani film svih vremena.

Treba pomenti i da će "kralj animiranih filmova" 2019. godine doživeti rimejk, Novu verziju će režirati Džon Favro, dok će likovima glasove pozajmljivati Džames Earl Džons, Set Rogen, Donald Glover i Bejonce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: