Nik Kejv i The Bad Seeds u oktobru u Kombank Areni

Nik Kejv i njegov bend The Bad Seeds nastupiće 28. oktobra u Kombank Areni.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 08.02.2017.

10:29

Nik Kejv i The Bad Seeds u oktobru u Kombank Areni
Foto: Promo

Oni će u Beogradu održati koncert u okviru svetske turneje na kojoj predstavljuju album „Skeleton Tree" koji se našao na prvim pozicijama brojnih svetskih lista slušanosti dok mu je britanski "Guardian" poverio pet zvezdica i opisao kao „remek delo ljubavi i razaranja".

Nik Kejv & The Bad Seeds prodali su više od pet miliona albuma širom sveta i ostavili dubok i dalekosežan uticaj na svetsku umetničku scenu. Prethodni nastup ovog sastava u Areni proglašen je za najbolji koncert 2008. godine u Srbiji.

Nov album koji će pored svojih starih pesama, predstaviti u Beogradu nastajao je u periodu kada je Kejv izgubio sina i objavljen je dan nakon premijere dokumentarca novozelandskog reditelja Endrjua Dominika „One More Time With Feeling" koji svedoči o muzičarevoj patnji i traumi.

"Skeleton Tree" našao se na prvom mestu slušanosti u osam zemalja. Album je bendu doneo najviše pozicije ikada na britanskoj (UK: 2) i američkoj listi slušanosti (Billbord: 27).

Nick Cave & The Bad Seeds su nedavno nominovani za Brit nagradu (2017) u kategoriji "Najbolja međunarodna grupa". Nik Kejv dolazi u društvu svog dugogodišnjeg saradnika, tekstopisca Vorena Elisa, kao i članovima benda Martinom Kejsijem, Tomasom Vajlderom, Džimom Sklavunosom, Konvejem Sevidžom, Džordžom Vješticom i Larijem Malinsom.

Prodaja ulaznica za koncert počinje od petka, 17. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: