Da li se sećate kvaliteta video-kaseta? (VIDEO)

Mlađe generacije se verovatno ne sećaju VHS kaseta, koje je početkom dvehiljaditih zamenio DVD format. Sa pojavom revolucionarno boljeg kvaliteta slike, kasete su otišle u zaborav, ali,da li je njihov kvalitet zaista bio toliko loš?

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2016.

16:23

Da li se sećate kvaliteta video-kaseta? (VIDEO)
Foto: Thinkstock

Format DVD je predstavljen 1995. godine, ali je tek početkom dvehiljaditih počeo da potiskuje VHS kasete iz upotrebe. Naravno, kvalitet je bio dosta bolji i od tada ne pristajemo ni na šta manje od blu-rej kvaliteta slike.

Jutjuber poznat pod imenom The 8-Bit Guy, koji se bavi tehnološkim izumima, snimio je video-prikaz u kojem proverava kvalitet nekadašnjih video-kaseta, posebno filmova, upoređujući ih s današnjim visokokvalitetnim formatima.

On je koristio video-kasetu sa filmom “Povratak u budućnost“ i rezultati eksperimenta su manje-više očekivani. VHS je zaista bio siromašnog formata.

Čak i nova, nekorišćena VHS kopija ovog filma bila je lošeg kvaliteta, koju je koristio za drugi deo eksperimenta kako bi dokazao nivo kvaliteta.

Obaj jutjuber je takođe film “Povratak u budućnost“, ali visokog kvaliteta, sa svog računara presnimio na kasetu i rezultat je bio zapanjujući.

Pogledajte video-snimak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: