"Inkarnacija" na Festivalu nezavisnog filma u Londonu

Nakon svetske premijere na Cinema City festivalu u Novom Sadu, i prikazivanja na Filmskim susretima u Nišu, film "Inkarnacija" našao se u zvaničnoj selekciji Rejdens Filmskog festivala koji se održava u Londonu od 21. septembra do 2. oktobra.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2016.

16:24

Foto: YouTube Screenshot

Među 6.250 prijavljenih filmova iz 98 zemalja, debitantsko ostvarenje Filipa Kovačevića, odabrano je u zvaničnoj selekciji ovog najvećeg i najznačajnijeg nezavisnog filmskog festivala u Velikoj Britaniji i u Evropi, koji postoji već 23 godine.

Ove godine u žiriju će se naći Stiven Fraj, Džoana Lamli i drugi istaknuti predstavnici britanske filmske i kulturne scene. Kovačević kaže da mu mnogo znači što je film prvo mogla da vidi publika u Srbiji, jer je "Inkarnacija", kako se čini, film sa ambicijama za inostrani plasman.

"Mislim da svaki reditelj pokušava da napravi film za ceo svet, a ne samo za svoje govorno područje, tako da se radujem mogućnostima koje nosi ova prilika", izjavio je Kovačević Filmskom centru Srbije.

"Inkarnacija" je inteligentni psihološki triler sa energičnim akcionim scenama, impresivnom fotografijom i dinamičnom radnjom koja se ne zaustavlja, a prikazuje čoveka koji se budi na trgu nepoznatog grada, iznova i iznova, pokušavajući svaki put da izbegne smrt i otkrije svoj identitet.

Uloge u filmu tumače Stojan Đorđević, Dejan Cicmilović, Tihomir Stanić, Dača Vidosavljević, Sten Zendor, Vidan Dojčinović, Žarko Stepanov, Bogdan Petrović.

Raindance festival priznaju Akademija za filmsku umetnost i nauku SAD, BAFTA i BIFA (the British Academy of Film and Television Arts and the British Independent Film Awards).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: