Dr Grajf predao Kusturici dokumentaciju za film o Jasenovcu

Svetski priznat ekspert za Aušvic dr Gideon Grajf predao je reditelju Emiru Kusturici dokumentaciju u kojoj su, između ostalog, izneti i detalji o strašnoj sudbini rođaka Nikole Tesle i Teodora Hercla koji su stradali u ustaškom logoru Jasenovac, piše današnja "Politika".

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

08:14

Dr Grajf predao Kusturici dokumentaciju za film o Jasenovcu
Foto: Tanjug, Rade Prelic

Povod za to je novi projekat Kusturice, koji bi režirao igrani film o Jasenovcu, logoru u kojem je život izgubilo oko 700.000 Srba, Jevreja, Roma i antifašista u NDH, navodi list.

Ovaj filmski projekat će, pored Grajfa, okupiti i eksperte za druga pitanja kakva su, na primer, vojne operacije ili doživljene i preživljene torture.

U timu stručnjaka, piše list, naći će se poznavaoci problema iz Portugala, Izraela i Kanade, verovatno i iz još nekih zemalja.

Dokumentacija koju je Grajf uručio Kusturici predstavlja neku vrstu elaborata na kome su radili eksperti za različita pitanja.

Grajf je nedavno objavio knjigu "Jasenovac - Aušvic Balkana - Ustaška imperija okrutnosti", koja je štampana na srpskom, hebrejskom i engleskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: