Premijer je dizao paniku

Goran Ješić, potpredsednik vojvođanske vlade i predsednik Kriznog štaba Vojvodine u intervjuu za NIN ocenjuje da je Vlada tokom odbrane od poplava širila dezinformacije a premijer paniku.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2014.

12:34

Default images

"Očekivao sam od Vlade precizne informacije, poruke smirenosti i operativne, pametne ljude. Imali smo dezinformacije iz Vlade, gde Vučić govori panično da dolazi drugi talas, a inženjeri prate da Sava pada 30 centimetara dnevno“. Odgovarajući na pitanje da li optužuje premijera za širenje panike, Ješić kaže: "Apsolutno". "Očekivao sam ako već direktno prenose sastanak Vladem da to ne bude montipajtonovski rijaliti šou već da ona pruži pouzdane informacije. Na neke informacije funkcioneri Vodoprivrede morali su da kažu: "Gospodine premijeru, to što govorite nije tačno". Izabrao je poltrone i od njih to nije bilo moguće očekivati". Goran Ješić zamera "kontrolisanim medijima“ na senzacionalisitčkom izveštavanju.
"Nismo mogli da prođemo da napravimo nasip u Rači. Ljudi su sekli nožem vreće u Sremskoj Mitrovici. Nismo znali zašto nam ne dozvoljavaju, sve dok na Pinku nismo videli informaciju da smo navodno doneli odluku da ih potopimo“ kaže Ješić.

On navodi da u Vojvodini ni jedan život nije bio u opasnosti zahvaljujući spremnosti nadležnih pokrajinskih institucija, investicijama u Vodoprivredu i postojećim planovima za odbranu od poplave. „

Na osnovu hidrometeoroloških prognoza, trebalo je uključiti sirene i evakuisati deo Obrenovca“ komentariše Ješić u intervjuu za NIN postupke vlasti u odbrani Obrenovca od poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: