Američki razarač u poseti luci Bar

Brod Mornarice SAD "USS Jason Dunham (DDG 109)", razarač s navođenim projektilima, stigao je u posetu luci Bar u sklopu američko-crnogorske bilateralne saradnje

Izvor: B92

Petak, 13.03.2015.

13:00

Default images

Tokom posete Crnoj Gori, komandant broda Daren Dugan i članovi posade sastaće se sa kolegama iz Mornarice Crne Gore kao i sa lokalnim zvaničnicima i građanima Bara, objavila je RTCG.

Komandant Dugan će se sastati s gradonačelnikom Bara Zoranom Srzentićem i komandantom crnogorske Mornarice kapetanom Darkom Vukovićem.

Ova poseta luci Bar je u funkciji, kako je objavljeno, nastavka napora američke Šeste flote na izgradnji interoperabilnosti SAD i Crne Gore kao dela Globalnog pomorskog partnerstva u unapređenju pomorske bezbednosti i sigurnosti.

Američka Šesta flota, sa sedištem u Napulju izvodi potpune zajedničke pomorske operacije, često u saradnji sa savezničkim, zajedničkim i međuagencijskim partnerima, u cilju promovisanja američkih nacionalnih interesa i sigurnosti i stabilnosti u Evropi i Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: