Sreda, 08.10.2014.

23:33

Dušan Mihajlović: Vučić ugrožen

Poslednja dešavanja sa Žandarmerijom pokazuju da je bezbednost premijera Vučića ozbiljno ugrožena, smatra nekadašnji ministar policije Dušan Mihajlović.

Izvor: Tanjug

Default images

Bivši ministar policije Dušan Mihajlović, u vreme čijeg je mandata ubijen Zoran Đinđić, upozorava daMihajlović je, povodom incidenta sa prebijanjem premijerovog brata Andreja Vučića, rekao za Informer da taj događaj može da najavi "opasnu situaciju nalik onoj kakvu smo imali 2003" (kada je ubijen Đinđić).

"Zaista ne mogu da govorim o konkretnom slučaju. Ipak, smatram da postoji dovoljno indicija da je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću ozbiljno ugrožena bezbednost. Zbog toga se iskreno nadam da naša država neće dozvoliti da se opet ponovi tragična istorija", naveo je on.

Prema njegovim rečima, činjenica da su žandarmi čitavih pola sata bespravno u haustoru kao taoca držali brata predsednika vlade mora da bude najozbiljnije shvaćena.

"Nadam se da nadležni organi znaju i da su svesni da pravi problem ne leži u Žandarmeriji", rekao je Mihajlović.

Kako ističe, Srbija je država u kojoj su svi oni koji su želeli bilo kakve promene smetali raznim strukturama.

"Mi živimo u zemlji u kojoj su svi reformatori smetali određenim stranim silama, ali i njihovim eksponentima koji se nalaze ovde. Na brdovitom Balkanu atentati i pucnji često su menjali tokove istorije. Zato bi sve ovo što se dešava država morala vrlo ozbiljno da shvati", poručio je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: