Vučić pisao Obami

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je američkom predsedniku Baraku Obami pismo u kom se kaže da Vlada naše zemlje podržava borbu SAD protiv džihadista.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

13:33

Default images

Vučić je danas uručio ambasadoru SAD Majklu Kirbiju pismo upućeno predsedniku SAD Baraku Obami u kojem se ističe da Vlada Srbije podržava borbu protiv Islamske države Iraka i Levanta, da je spremna da, skromnim sredstvima kojima raspolaže, tu borbu pomogne.

Tema sastanka bila je, kako je saopštila vladina kancelarija za saradnju s medijima, situacija i odnosi u regionu, ekonomske reforme i sporazum o otvorenom nebu, što bi omogućilo letove naše avio-kompanije za SAD.

Tema razgovora bila je i opasnost od širenja ebole i spremnost Republike Srbije da se priključi borbi za njeno suzbijanje, navodi se u saopštenju.

SAD i nekoliko zalivskih zemalja otpočele su vazdušne i raketne udare na položaje džihadista Islamske države u Siriji, kaže američki kontra-admiral Džon Kirbi. Ubijeno najmanje 30 džihadista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

226 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: