Kirbi odgovorio Čepurinu

Američki ambasador Majkl Kirbi pojasnio je, reagujući na izjavu ruskog kolege da ne zna broj republika bivšeg SSSR, da su SAD priznavale 12 od 15 republika.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 20.09.2014.

12:48

Default images

"Mi nikad nismo prihvatili da su Letonija, Litvanija i Estonija deo Sovjetskog Saveza", rekao je Kirbi novinarima u Obrenovcu.

"Nismo smatrali da Hitler ima pravo da 'pokloni' tri zemlje", precizirao je Kirbi.

Aleksandar Čepurin je prethodno za "Politiku" izjavio da je Kirbi pokazao "neverovatno neznanje istorije tvrdeći da je u bivšem SSSR-u bilo 12 republika. Ako pogledamo udžbenik istorije, uverićemo se da je u SSSR-u bilo 15 saveznih republika

.

Kirbi je dodao da bi ključno pitanje trebalo da bude to što je kraj Drugog svetskog rata bio važan za sve učesnike i da je svet danas bolji zahvaljujući tome što su nacisti poraženi.

Odgovarajući na pitanje novinara vezano za njegov raniji komentar o najavljenoj poseti Beogradu ruskog predsednika Vladimira Putina, Kirbi je ponovio: "Srbija je nezavisna i slobodna zemlja i ima pravo da pozove koga god hoće".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: