Sahranjen žandarm Sinđelić

Žandarm Stevan Sinđelić koji je ubijen u Kopnenoj zoni bezbednosti, sahranjen je u selu Ruđevci, kod Kraljeva.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

16:18

Default images

Sahrani je prisustvovalo više hiljada građana, članova porodice, prijatelja, i zvaničnika. Sinđelić je sahranjen uz sve počasti i počasni plotun koji je ispalilo dvadeset pripadnika Žandarmerije.

Komandant kraljevačkog odreda Žandarmerije, Dejan Luković, rekao je da je Sinđelić bio hrabar žandarm.

"Stevan Sinđelić je uvek bio srčan i hrabar, i uvek spreman da radi za tim", rekao je Luković u govoru.

Sahrani žandarma prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke, Zoran Babić.

Sinđelić je umro u četvrtak, 28. avgusta, pošto je ranjen tokom obezbeđivanja područja u kojem je dan ranije patrola policije iz Kuršumlije kod sela Orlovac iznenadila grupu naoružanih šumokradica s Kosova.

Sumnja se da su se naredne noći šumokradice vratile na to mesto da uzmu oružje, alat i drugo što su ostavili kada su pobegli od policije.

Tada su nepoznata lica su iz mraka zapucala i teško ranila Sinđelića koji je nekoliko sati kasnije umro na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: