Ponedeljak, 02.06.2014.

19:51

NDS: Ne napadati nezavisna tela

Nova demokratska stranka zatražila je od predstavnika vlasti da prestanu kampanju protiv nezavisnih institucija

Izvor: Beta

Default images

Nova demokratska stranka je dodala da su proteklih godina uloženi veliki napori da se ustanove i ojačaju nezavisne institucije i da je to predstavljalo značajan korak u demokratizaciji Srbije u procesu evrointegracija.

"Ove institucije je potrebno dodatno osnaživati, a ne slabiti ih pod izgovorom neophodnosti racionalizacije javne administracije. Ako se racionalizacija preobimne javne administracije sprovodi smanjivanjem resursa instituciji Zaštitnika gradjana, koja ionako funkcioniše u nedopustivo skromnim uslovima, a ne u delovima administracije u kojima postoji evidentan višak kadrova, onda je očigledno da se radi o čistoj demagogiji", navodi NDS.

Ta stranka smatra da je naročito nedopustivo da se to radi u trenutku kada ta institucija kritikuje vladu za kršenje slobode medija i poziva na odgovornost za propuste u zaštiti ljudskih prava tokom vanredne situacije zbog poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: