"Neophodna ozbiljna reforma DS"

Politički savet Demokratske stranke zatražio je ozbiljnu reformu stranke, nakon lošeg rezultata na vanrednim izborima 16. marta.

Izvor: B92

Petak, 21.03.2014.

15:17

Default images

Demokratska stranka je na vanrednim izborima osvojila 6,04 odsto podrške birača, a predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović rekao je Tanjugu da je neophodno da stranka napravi jasan program kako će delovati u budućnosti i zatražio zajedničku sednicu sa Predsedništvom te stranke.

"Na predstojećoj skupštini demokrata rešavaće se i kadrovska pitanja", istakao je Mićunović.

Moraju se, dodao je, napraviti i jasni programi kako će stranka izaći posle minulih izbora na kojima je osvojila 6,04 odsto glasova.

Na pitanje da li je savet raspravljao i o eventualnoj ostavci lidera te stranke Dragana Djilasa, Mićunović je odgovorio da nije i ponovio da oni traže da se razgovara o budućoj politici stranke.

"Mi se time ne bavimo", poručio je Mićunović.

Portparol DS Aleksandra Jerkov najavila je pre dva dana da je za nedelju, 23. mart zakazana sednica Predsedništva, a da će sedmicu kasnije, 30. marta, biti održana i sednica Glavnog odbora stranke. Na ovim stranačkim organima analiziraće se rezultat vanrednih parlamentarnih izbora, održanih 16. marta.

Na sednici Glavnog odbora, u skladu sa stranačkim Statutom DS, istakla je, biće doneta odluka o održavanju Izborne skupštine te stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: