Moskva menja stav o Iranu?

Rusija bi mogla da revidira svoj stav o iranskom nuklearnom programu usred tenzija sa Zapadom oko Ukrajine, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2014.

00:03

Default images

"Ne bismo želeli da koristite ove razgovore kao element igre za podizanje uloga, uzimajući u obzir stavove u nekim evropskim prestonicama - Briselu i Vašingtonu. Ali, ukoliko oni nas primoravaju na to, mi ćemo takođe preduzeti mere odmazde", upozorio je Sergej Rjabkov u izjavi za rusku agenciju Interfaks

AP prenosi da je Rjabkova Izjava "najozbiljnija pretnja od odmazde Moskve pošto su SAD i EU najavili sankcije protiv Rusije zbog aneksije Krima".

"Istorijski značaj onoga što se desilo u poslednjih nekoliko nedelja i (nekoliko) dana odnosi se obnovu istorijske pravde i ponovno ujedinjenja Krima sa Rusijom, što je neuporedivo sa onim što se radi sa iranskim pitanjem", naveo je Rjabkov bez ulaženja u to koliko pozicija Rusije u razgovorima Grupe 5+1 i Irana, može biti promenjena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: