Odbijen zahtev Đurovića

Državno tužilaštvo Hrvatske odbilo je zahtev odbrane Slobodana Đurovića, osuđenog na 23 godine zatvora zbog učešća u ubistvu novinara Ive Pukanića.

Izvor: B92

Petak, 28.02.2014.

12:14

Default images

Odbrana je zahtevala da mu se omogući nastavak služenja zatvorske kazne u Crnoj Gori, čiji je državljanin.

Njegov advokat Rajko Mlinarić potvrdio je da je od Ministarstva pravosuđa dobio informaciju da je zahtev odbijen, jer bi Đurović umesto 23 godine u Crnoj Gori odslužio kaznu od 20 godina zatvora.

Advokat je, kako prenosi agencija Hina, dodao da je jedna od mogućnosti da se traži prebacivanje Đurovića u zatvor u Srbiji, jer ima državljanstvo i te države.

"Moram se konsultovati sa svojim klijentom i videti kakvi su njegovi stavovi", rekao je advokat i ukazao da je reč o komplikovanoj pravnoj
proceduri u kojoj je uz hrvatsko učestvovalo i crnogorsko pravosuđe koje je prihvatilo Đurovićev predlog.

Konačnom prošlogodišnjom presudom Vrhovnog suda, optuženi za ubistvo novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića 23. oktobra 2008. u centru Zagreba osuđeni su na dugogodišnje zatvorske kazne.

Slobodan Đurović, poznat kao Kardinal, osuđen je na 23 godine zatvora, jer je utvrđeno da je bio veza između ubica i Sretena Jocića kojem se u Beogradu sudi da je za Pukanićevo ubistvo platio 1,5 miliona evra.

Organizator grupe Robert Matanić osuđen je 35 godina zatvora, a neposrednom izvršitelj ubistva Željko Milovanović na 40 godina.

Bojan Gudurić, koji je Pukanića trebalo da ubije hicem iz snajperske puške ako eksploziv koji je podmetnut ispod vozila zakaže, osuđen je na 33 godine zatvora, a za pomaganje u ubistvu na po 16 godina osuđeni su članovi grupe Luka Matanić i Amir Mafalani.

Osim Sretana Jocića, u Beogradu se za isti zločin sudi i Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću.

Ivo Pukanić i Niko Franjić ubijeni su u podmetnutoj eksploziji u dvorištu zgrade nedeljnika "Nacional" u centru Zagreba. Do kraja suđenja na sudu u Zagrebu nije otkriven motiv ubistva ni krajni naručilac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: