Ove godine ambasada Kosova u CG

Ministri spoljnih poslova Crne Gore i Kosova Igor Lukšić i Enver Hodžaj potpisali su u Prištini memorandum o saradnji dve vlade u procesu evropskih integracija.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.02.2014.

19:35

Default images

Oni su najavili otvaranje ambasade Kosova u Podgorici tokom ove godine, te skoro potpisivanje sporazuma o demarkaciji granice.

Kak je saopšteno iz crnogorske vlade, oni su ocenili da Crna Gora i Kosovo nemaju otvorenih pitanja i da su "najbolji primer konstruktivnih susedskih i dobrih bilateralnih odnosa".

Lukšić se tokom zvanične posete Prištini sastao i sa predsednikom parlamenta Jakupom Krasnićijem i premijerom Hašimom Tačijem.

Tokom sastanka Lukšića i Tačija ocenjeno je da su dijalog Beograda i Prištine, te normalizacija odnosa dve strane, doprineli stvaranju pozitivne klime u čitavom regionu.

Na sastanku Lukšića sa Krasnićijem ocenjeno je da su manjine važna spona za dalje unapređenje i jačanje bilateralnih odnosa Crne Gore i Kosova.

Krasnići je, najavio skoro rešavanje pitanja priznavanja crnogorske nacionalne zajednice u Ustavu Kosova, odnosno obezbedi njena veća zastupljenost u kosovskim institucijama, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: