"Sve o Lazareviću reći nadležnima"

LDP smatra da svi koji znaju, i funkcioneri SNS i SPS zašto je bilo potrebno četiri godine da se pokrene postupak protiv Branka Lazarevića, prenesu nadležnima.

Izvor: B92

Subota, 22.02.2014.

16:23

Default images

"Svi koji su umešani na bilo kakav način u slučaj "Lazarević" ili imaju saznanja zašto je bilo potrebno čak četiri godine da se pokrene postupak, dužni su da odmah pred nadležnim organima kažu sve što o tome znaju", izjavio je danas zamenik predsednika LDP Nenad Milić.

On je u stranačkom saopštenju istakao i da "svako ko to ne uradi postaje saučesnik sa punom krivičnom odgovornošću za svoje delo".

"Zato očekujem od funkcionera SNS i SPS da odmah kažu ko je i po čijem nalogu odlagao procesuiranje Lazarevića s obzirom na to da u medijima govore da o tome imaju saznanja", rekao je MIlić.

On je istakao i da je "umesto toga njihova obaveza da pred nadležnim organima odmah kažu ime i prezime čoveka koji je tražio odlaganje procesuiranja Lazarevića".

"Ako se to ne desi biće jasno da ceo slučaj 'Lazarević' stranke na vlasti koriste za međusobno optuživanje", zaklučio je Milić.
Lazareviću je, posle saslušanja u Tužilastvu za organizovani kriminal zbog sumnje da je povezan sa pojedinim saradnicima narko bosa Darka Šarića, određena mere zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda i privremeno mu je oduzet pasoš.

Na predlog Tužilaštva Lazareviću je određena i mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim okrivljenim i svedokom, zbog postojanja okolnosti da bi mogao ometati postupak uticanjem na njih.

Potom je, u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru predistražnog postupka u slučaju "Lazarević" saslušan jedan policijski službenik iz službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije MUP-a Srbije,

"To ovlašćeno službeno lice je saslušano juče po dopuni krivicne prijave koju je tužilaštvu podnela UKP, tako da se sada predistražni postupak zbog odavanja poverljivih podataka vodi protiv ukupno četiri lica", precizirao je juče tužilac Miljko Radisavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: