Miškoviću se opet sudi u januaru

Nastavak suđenja Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i osmorici optuženih za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, zakazan za 23. januar.

Izvor: B92

Nedelja, 29.12.2013.

15:40

Default images

Miroslav Mišković završio je u petak popodne izlaganje svoje odbrane, a u januaru će za optuženičku govornicu izaći Đurašković.

Puna tri radna dana Mišković je izlagao odbranu i odgovarao na pitanja advokata, tuzizlaca i suda negirajući sve navode optužnice da je sa saradnicima zloupotrebama oštetio putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a utajom poreza o budžet za 472 miliona dinara.

Proces iz sudnice prate domaći kao i strani posmatrači kojima je obezbeđen prevod o trošku vlasnika "Delta holdinga", po odobrenju suda, a njihovo prisustvo očekuje se i u nastavku procesa.

Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeca za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara.

Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Djuraškoviću na teret se stavljaju krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja. Za oba dela zakonom je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Optužnica obuhvata i Rista Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihailovića, Dejana Jevtića, Zdravka Raša i Predraga Filipovića koji se terete za pomaganje u izvršnju krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Živojin Petrović i Jadranka Bardić optuženi su za krivično delo poreska utaja.

Svi optuženi su u istrazi kao i na početku suđenja u izjašnjavanju o krivici negirali da su izvršili krivična dela.

Vlasnik "Delta holdinga" pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.

Ista ova mera predvidena je i za njegovog sina Marka, kome je 7. oktobra ukinut kućni pritvor za jemstvo hipotekom na lokal vrenosti 3,3 miliona evra.

U kućnom pritvoru je ostao vlasnik Nibens grupe Milo Djurašković, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Miškoviću je, međutim, početkom decembra privremeno bio vraćen pasoš radi puta u London. Mišković je po povratku iz inostranstva sudu vratio putnu ispravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: