"Odbili smo ulazak u veće zbog DS"

Mislimo da je LDP-u mesto u privremenom veću, ali nismo mogli da prihvatimo poziv i budemo opravdanje DS-u za nove napade i linč, izjavio je Bojan Đurić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2013.

19:40

Default images

"LDP je danas obavestila predsednika SNS da ne možemo da prihvatimo poziv koji su nam uputili za učešće u privremenom veću za Beograd", kaže Bojan Đurić, potpredsednik Liberalnodemokratske partije.

"I dalje mislimo da smo bili u pravu, mislimo da je politički LDP-u mesto u privremenom veću i da bi to bilo relaksirajuće za atmosferu u Beogradu. Bili smo vrlo otvoreni, i odnos predstavnika republičke vlade je bio vrlo korektan", kaže Đurić.

"Međutim, sebična haranga koju je u javnosti pokrenula Demokratska stranka, stvaranje nesnosne atmosfere linča prema LDP, znači da bi u ovom trenutku naše učešće u tom privremenom veću bilo kontraproduktivno. Nismo želeli da budemo opravdanje Demokratskoj stranci za nove napade i za prikrivanje njihove stvarne političke nesposobnosti", kaže Đurić.

"Mi smo te razloge izneli i prepustili da privremeno veće bude formirano bez LDP. Pitanje naše eventualne političke saradnje ostavljamo za period nakon izbora. Mi mislimo da izbori moraju da se dese vrlo brzo i da, na kraju, jedino zapravo Beograđani mogu da donesu političku odluku. Podršku ćemo zatražiti od njih i siguran sam da ćemo je dobiti. Naredni meseci i izbori će pokazati koliko je jasna i čvrsta politička opcija LDP i koliko je užasavajuća pozicija u koju je sebe dovela Demokratska stranka, ovom vrstom sebičluka, ne prema LDP-u, nego prema građanima Beograda", navodi se u saopštenju dostavljenom iz LDP.

"Suočeni sa činjenicom da su mesecima bez stvarne i realne politike, oni su u ovom aktu iskrenosti LDP, činjenici da smo ih na sastanku direktno obavestili o tome zašto mislimo da je bolje da i mi budemo u tom privremenom veću, prepoznali šansu za nadzemna i podzemna politička podmetanja LDP-u. Na taj način su pokazali stepen svoje političke nezrelosti", ocenjuje Đurić.

"Idemo na izbore, i na njima će Beograđani odlučiti čija je politika bolja i šta je budućnost Beograda. To je najdemokratskije i na tim izborima će se svako suočiti sa sudom građana", zaključio je potpredsednik LDP-a.

Podsetimo, Vlada Srbije je danas imenovala članove privremenog veća Beograda, a za predsednika tog organa postavljen je Siniša Mali. Veće čine: Siniša Mali i Nebojša Čović u ime SNS, Andreja Mladenović-DSS, Nikola Nikodijević-SPS i Tatjana Pašić-DS.

Njihovi biografije možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: