Subota, 09.11.2013.

16:15

U padu helikoptera 13 poginulo

Najmanje 13 ljudi je poginulo danas na ostrvu Borneo u Indoneziji prilikom rušenja vojnog helikoptera koji se potom zapalio, saopštila je indonežanska armija.

Izvor: Beta

Default images

Prema rečima vojnog portparola, teretni helikopter MI-17 je prevozio sedam vojnika i 12 civila ka granici Indonezije i Malezije na Borneu, gde je trebalo da učestvuju u izgradnji graničnog prelaza.

Nije poznato šta je prouzrokovalo pad novog helikoptera koji se dogodio dok je pilot pokušavao da spusti letelicu u zabačenoj oblasti Severni Kalimantan.

Spasioci su iz ostataka helikoptera izvukli 13 tela, uključujući leševe pet vojnika, a šestoro preživelih, koji su veoma teško povređenih, prebačeno je u bolnicu u obližnjem gradu Tarakan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: