Vučić: Zabrana u interesu građana

Prvi potpredsednik Aleksandar Vučić kaže da je odluka o zabrani Parade ponosa, ali i svih drugih skupova bila jedina ispravna i da je doneta u interesu građana.

Izvor: B92

Subota, 28.09.2013.

11:14

Default images

Odgovarajući na pitanja novinara u Koceljevi, vezana za jučerašnja zabranu Parade ponosa, Vučić je rekao da nisu huligani pobedili državu i pitao šta bi bilo i čija bi bila odgovornost da je neko poginuo i ko bi pobedio da je neko poginuo.

"Huligani nisu pobedili drzavu. Znao sam da će biti takvih komentara i pitam se šta bi bilo i ko bi pobedio da je neko poginuo. Doneli smo najbolju odluku u interesu države, a sutra će verovatno biti drugačije, kada bude više tolerancije", rekao je Vučić novinarima u Koceljevi.

On je rekao da se postavlja pitanje cene održavanje Parade ponosa.

"Da li bi ta cena bila 100 polupanih radnji ili stradali policajci i neko od napadača?", rekao je Vučić i dodao da nikada nije dao nijednu homofobičnu izjavu.

Vučić je dodao da on nije bio za održavanje Parade ponosa i da se neće kriti iza drugih.

On je rekao da razume zabrinutost ljudi sa zapada, jer se radi o ljudskim pravima, ali da je srpska Vlada donela odluku u interesu građana.

Vučić je naveo i da je razgovarao sa komesarom za proširenje Sstefanom Fileom i šefom Delegacije EU u Beograđu Majklom Devenportom, da su oni izrazili zabrinutost, da mi to razumemo, ali da je odluka doneta u interesu građana Srbije.

Vučić je naveo da je zemlja u teškoj situaciji i da je ruše i od spolja i iz iznutra.

"Zemlja je u teškoj sitauciji, jer je rušena i razarana, manje spolja, a više iznutra proteklih 15-20 godina, ali ne možemo kao noj da zabadamo glavu u pesak, već moramo da svu svoju energiju i rad usmerimo ka rešavanju problema", kazao je Vučić.

On je dodao da stvari koje treba uraditi nisu lake i da će boleti mnoge gradjane.

Obraćajući se okupljenim gradjanima, Vučć je rekao da nije čovek koji donosi lepe vesti, ali da je danas optimista.

"Ja sam juče otvorio pogon u kojem će biti zaposlen 421 radnik ali to nije prošlo ni kao vest u Srbiji", rekao je Vučić.

Vučić u Koceljevi prisustvuje Sajmu zimnice na kojem se okupilo više od 140 izlagača. Pre posete tom sajmu, Vučić je posetio takmičenje u kuvanju gulaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

211 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: