"Reforma policije preduslov za EU"

Državni sekretar MUP-a Vladimir Božović izjavio je da je reforma policije preduslov za pregovore sa EU, saopšteno je iz MUP-a

Izvor: B92

Sreda, 04.09.2013.

17:17

Default images

Božović i novi šef Odeljenja za sprovođenje zakona Misije OEBS u Srbiji, Berner Malme, založili su se za depolitizaciju, dekriminalizaciju i decentralizaciju policije, jer je to nužan uslov za njenu reformu.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, to je i preduslov za pregovore sa EU o poglavljima 23. i 24. koja se odnose na pravosuđe i vladavinu prava.

Božović i Malme su se dogovorili da se češće sastaju, imajući u vidu pomoć i podršku Misije OEBS Ministarstvu.

Božović je kazao da studije Misije OEBS iz 2001, 2004. i 2006. godine nisu dale očekivane rezultate u reformi policije, te se mora
insistirati na sprovođenju projekata da bi Srbija pokazala odgovornost prema državama-donatorima sredstava za projekte i unapredila međunarodni ugled MUP-a.

Božović i Malme su istakli potrebu da se redefiniše Memorandum o razumevanju i usaglasi s potrebama MUP-a, radi projekata kao što su
dalje osposobljavanje policije za borbu protiv korupcije, za stratešku analizu i procene, i za razvoj odnosa medija i policije.

Malme je iskazao punu podršku Misije OEBS MUP-u Srbije u sklopu budućeg predsedavanja Srbije toj organizaciji, koje počinje 2015.
godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: