Naredba vođe: Svi kupite bicikl

Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov naredio je svim radno sposobnim građanima da kupe bicikl, kako bi bili spremni za biciklijadu 1. septembra.

Izvor: B92

Petak, 23.08.2013.

08:52

Default images

Naime, prvog dana septembra država organizuje masovnu biciklijadu i nije red, smatra prvi čovek Turkmenistana, da manifestaciju osmišljenoj na najvišem nivou pun doprinos ne da i građanstvo i državni apart, prenose Fonet i Mondo.

Berdimuhamedov je nedavno odobrio četvorogodišnji program za razvoj sporta u Turkmenistanu koji lično reklamira, pa je potonja naredba samo svojevrsno sprovođenje akcionog plana koji je počeo sa obavezom da se za biciklijadu spreme svi državni službenici i studenti.

"Ova kampanja će vam pomoći da poboljšate svoje zdravlje, uticaće na vaše razmišljanje o očuvanju životne sredine, ali i promovisati biciklizam", kazao je predsednik Turkmenistana.

Berdimuhamedov očekuje da će narednog meseca u biciklističkoj trci učestvovati više od pet miliona ljudi.

Iako su odmah posle proglasa predsednika cene bicikala naglo porasle, Berdimuhamedov zahteva da do 1. septembra sve radno sposobne osobe, učenici i studenti imaju bicikle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: