Blokirani put i zgrada u Gračanici

Oko 70 bivših radnika kosovskih preduzeća koji mesecima ne dobijaju minimalnu naknadu od države Srbije, danas su blokirali zgradu Kosovskog okruga u Gračanici.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 21.08.2013.

08:04

Default images

Oni su najavili da će blokada trajati dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, odnosno dok im ne bude isplaćena naknada, a naknade nije dobilo ukupno 3.000 radnika.

Momčilo Nedeljković iz organizacionog odbora protesta rekao je novinarima da su radnici danas počeli blokadu zgrade Kosovskog okruga, jer im, i pored svih obećanja nadležnih, nije uplaćeno sedam zaostalih naknada, koliko je trebalo da im bude isplaćeno u ranijem periodu.

Istovremeno, predstavnici sindikata društvenih preduzeća iz Leposavića i zaposleni u društvenim preduzećima iz Gračanice i dalje drže u blokadi put Kosovska Mitrovica-Raška.

Oni su u utorak ujutro blokirali magistralni put na mestu gde se nekada nalazio stari administrativni prelaz Jarinje, u neposrednoj blizini Kforove vojne baze, a sada dežuraju po smenama. Oni zahtevaju da im se isplate zaostale privremene nadoknade.

Zbog blokade puta Kosovska Mitrovica - Raška saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcima, a propuštaju se vozila Hitne pomoći, autobusi i vozila u kojima se nalaze deca i bolesni.

Protest će, kako su najavili, nastaviti do ispunjenja svojih zahteva, odnosno do isplate zaostalih novčanih nadoknada.

Član Organizacionog odbora protesta Milomir Perović rekao je jutros Tanjugu da se radnicima u protekla 24 sata nije niko obratio od nadležnih.

Od Vlade Srbije se traži da izvrši isplatu zaostalih privremenih nadoknada, da usklade nadoknade sa minimalcem, vrate raseljene i novozaposlene radnike na spiskove za nadoknadu, odnosno za minimalac.

Više o tome pogledajte u našem prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: