Novi Sad: Funkcioner DS prešao u JS

Ivan Ferko, nekadašnji visoki funkcioner novosadskih demokrata, napustio je prošle nedelje DS i prešao Jedinstvenu Srbiju, saznaje 021.

Izvor: B92

Petak, 26.07.2013.

11:20

Default images

Prema informacijama do kojih je došao 021, Ferko, koji je bio direktor Parking servisa i nakratko direktor Gradskog zelenila, dobio je odmah i nov posao - sada je savetnik direktora Elektrovojvodine Srđana Kruževića.

Bivši funkcioner demokrata nije želeo da komentariše ni iščlanjenje iz matične stranke, niti informaciju da je prešao u redove JS. "Ne želim da komentarišem. Molim vas, to je moja privatna stvar", kratko je rekao Ferko novinarima Radija 021.

Elektrovojvodinom upravlja Jedinstvena Srbija, koju u Novom Sadu nezvanično predvodi Rade Basta (1979), profesor fizičke kulture, bivši policajac i kik-bokser, ali i "siva eminencija" ovog novosadskog preduzeća, u kom je zaposlen takođe kao savetnik direktora.

"Inače, prvi čovek JS se od skora među političarima kotira kao vrstan politički strateg koji je, poučen neverovatnim izbornih uspehom Tomislava Bokana i SPO, i sam uspeo da podigne rejting svoje partije do neslućenih razmera. Tako je Palmina stranka nedavno skoro potukla SNS na izborima za Savet mesne zajednice u Futogu, a u Kaću čak i pobedila", piše portal 021.

Taj portal piše i da je Ferko poslednji od mnogih novozaposlenih u tom privrednom gigantu u kojem su u poslednjih godinu dana uhlebljenje našli i brojni zaslužni i novi članovi JS. Bivši demokrata je iz Kisača, pa se pretpostavlja da bi mogao biti Bastin glavni čovek u tom selu za neke naredne izbore.

021 podseća da je Basta u decembru dobio priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" za doprinos razvoju preduzetničkog i društvenog stvaralaštva, a mnogi ga porede sa Bilom Gejtsom nakon što je uspeo da kao vlasnik Delta-farma za samo tri godine ostvari neto dobit od više stotina miliona dinara, a neki su ga zbog toga povezivali sa Čankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: