Sreda, 25.09.2002.

17:33

"Hrvatska mora da izruči Bobetka"

Izvor: Beta

Default images

Hrvatska mora da uhapsi i Haškom tribunalu izruči penzionisanog generala Janka Bobetka, optuženog za ratne zločine, izjavili su u sredu u Tribunalu predstavnici sudskih veća i Tužilaštva. "Hrvatska nema drugog rešenja osim da uhapsi Janka Bobetka i prebaci ga u Hag", rekla je portparol Tužilaštva Florans Artman na redovnoj konferenciji za novinare. Ona je naglasila da se taj stav Tužilaštva "neće menjati". Portparol sudskih veća Džim Lendejl dodao je da je Hrvatska "po medjunarodnom pravu obavezna" da to učini, "smesta i bez odlaganja". Florans Artman je ocenila da su "apsolutno smešne sve priče da će Hrvatska osporavati optužnicu protiv Bobetka pred svojim Ustavnim sudom, jer nijedna vlada ne može osporavati optužnicu Haškog tribunala". Ona je rekla da kancelarija glavnog tužioca Karle del Ponte do sada nije dobila nikakvu zvaničnu reakciju vlade u Zagrebu na objavljivanje optužnice protiv Bobetka. "Iznenadjujući su komentari u Hrvatskoj o toj optužnici, ako se zna da je hrvatska vlada ranije priznala potpuno istu optužnicu protiv generala Rahima Ademija za zločine u Medačkom džepu i postupila po njoj", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: