Diskriminacija onih koji slabo čuju

Prema istraživanju, diskriminacija osoba sa oštećenim sluhom u Srbiji i dalje izražena, a 38 odsto ispitanika kaže da je bilo diskriminisano jer ne čuje dobro.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.12.2012.

16:39

Default images

U danas saopštenim rezultatima istraživanja 916 osoba sa oštećenim sluhom kompanije "Audivoks", navodi se da 23,1 odsto ispitanika veruje da je imalo problem pri zapošljavanju zbog oštećenja sluha.

Istovremeno svaka druga osoba sa oštećenim sluhom, njih 52 odsto, osećala se neprijatno zato što nosi slušni aparat, navodi kompanija "Audivoks".

Od momenta uočavanja oštećenja sluha do početka nošenja slušnog aparata kod 59,1 odsto ispitanika prošlo je više od dve godine, pri čemu je kod svakog trećeg (33,8 odsto) prošlo dve do pet godina, a kod svakog četvrtog čak više od pet godina.

Navodi se i da je 86 odsto ispitanih dobilo podršku od najbližih, pri čemu su im ukazivali na oštećenje sluha i podsticali ih da idu na proveru sluha.

Osobe koje sumnjaju na ozbiljnije oštećenje sluha moći će da urade besplatnu proveru sluha do 15. januara 2013. godine u poslovnim jedinicama "Audiovoksa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: