Putin dolazi u Srbiju u decembru?

Predsednik Rusije Vladimir Putin trebalo bi da poseti Srbiju u decembru i prisustvuje početku izgradnje trase gasovoda Južni tok kroz našu zemlju, pišu Novosti.

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2012.

21:54

Default images

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došle Novosti, načelni planovi oko dolaska prvog čoveka najveće države sveta u Beograd razmatrani su tokom susreta predsednika Tomislava Nikolića i ruskog ambasadora Aleksandra Konuzina, koji su se u ponedeljak sastali na Andrićevom vencu.

Osim utvrđivanja strategije za realizaciju ruskog kredita od 800 miliona dolara i pripreme već ugovorenog susreta Nikolića i Putina u Sočiju 11. septembra, dvojica sagovornika pričali su i o mogućnosti da ruski predsednik krajem godine dođe u uzvratnu posetu. Zato je vrlo verovatno da Nikolić uputi zvaničan poziv visokom gostu već prilikom njihovog susreta u mestu na obali Crnog mora, pišu Novosti. Kako prenose sagovornici ovog beogradskog lista, veoma je realno da se Putinova poseta uvrsti u planirani kalendar, pošto je već zacrtano da svi proceduralni i administrativni poslovi za početak gradnje kraka “Južnog toka” kroz Srbiju, u dužini od 411 kilometara, budu gotovi u oktobru, a da gradilište zvanično bude otvoreno do kraja godine. Ovaj “red vožnje” je sredinom jula predsedniku Nikoliću predstavila i delegacija “Gaspromnjefta”.

Ako se ispoštuju ti rokovi, a u vrhu naše vlasti veruju da hoće, stekli bi se uslovi da lider Rusije dođe u našu zemlju na veliku svečanost, pišu Novosti. Istovremeno, to bi bila prilika da se Putin i formalno upozna s novom garniturom u izvršnoj vlasti.

Osim razrade velikih projekata u infrastrukturi, dolazak ruskog predsednika mogao bi da se iskoristi i za praktičnu primenu dogovora o strateškom partnerstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: