Utorak, 06.03.2012.

08:56

Orban u izbornoj kampanji SVM-a

Premijer Madjarske Viktor Orban prihvatio je poziv predsednika SVM Ištvana Pastora da lično učestvuje u izbornoj kampanji te stranke.

Izvor: Beta

Default images

Orban će zbog toga krajem aprila posetiti Vojvodinu i učestvovati na predizbornim skupovima SVM-a, dogovoreno je na sastanku Orbana i Pastora u Budimpešti, prenosi list Mađar so.

"Sagovornici su konstatovali da je zalog započete izgradnje nacije i zajednice da vojvodjanska madjarska zajednica, preko SVM-a, i nadalje bude nezaobilazna politička snaga na svim nivoima u Srbiji", rečeno je na sastanku.

Pastor je Orbanu preneo i da vojvodjanska madjarska zajednica i SVM stoje uz premijera i Vladu Madjarske u "neprimerenoj, jednostranoj medjunarodnoj političkoj kampanji, suprotnoj vrednosnom sistemu evropejstva, koja se vodi protiv Madjarske".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

21 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

17 h

Podeli: