Četvrtak, 09.02.2012.

20:06

FBI: Stiv Džobs bio narkoman

Izveštaj američke federalne policije (FBI) otkriva nove pojedinosti o Stivu Džobsu, osnivaču kompanije "Epl", koji je preminuo prošle godine.

Izvor: Tanjug

Default images

Dosije, koji sadrži 191 stranicu, sastavljen je na zahtev bivšeg američkog predsednika Džordža Buša seniora, koji je 1991. godine razmišljao da Džobsu ponudi posao u vladi, navodi list "Volstrit žurnal".

Iz izveštaja se saznaje da su federalni agenti bili posebno zainteresovani za Džobsove probleme s drogom u vreme kada je napustio "Epl" i osnovao firmu Nekst.

"Krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina, gospodin Džobs je, po svemu sudeći, eksperimentisao sa ilegalnim drogama, svojstvenim njegovoj generaciji", zaključak je agenata FBI-ja.

Prema izveštaju, neke osobe iz Džobsovog okruženja su čak dovodile u sumnju njegovo poštenje.

"Više ljudi je reklo da prepravlja realnost i izvrće istinu kako bi ostvario svoje ciljeve", stoji u dosijeu FBI-ja.

Jedan svedok čak tvrdi da je glavni rukovodilac "Epla" bio običan prevarant i da nije bio iskren i pošten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: