Dojava MUP-u o atentatu na Tadića

Vrh MUP-a dobio je dojavu o pripremi atentata na Borisa Tadića, patrijarha Irineja, ministra policije Ivice Dačića i direktora policije Milorada Veljovića.

Izvor: Beta, Blic

Ponedeljak, 16.01.2012.

00:15

Default images

"Blic" saznaje da je funkcioner MUP-a u petak dobio SMS s porukom da će, za razliku od planiranog atentata u banjalučkoj Sportskoj dvorani "Borik", novi atentat biti manje spektakularan.

Izvor iz MUP-a rekao je za "Blic" da je poruka upozoravajuća, a ne preteća i da je stigla iz mreže jednog od domaćih operatera.

"Nju je uputio neko ko je upućen u dešavanja u podzemlju i do koga su stigle informacije o pripremi atentata", naveo je izvor i dodao da je informacija primljena veoma ozbiljno i da je policija pojačala mere opreza.

Šutanovac: Državni funkcioneri su bezbedni

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je sigurno da oni koji rade na zaštiti i bezbednosti državnih funkcionera to rade profesionalno i da veruje da su oni maksimalno zaštićeni.

"Sigurno je da rade profesionalno, na način koji je neophodan i verujem da su svi koji rade u sistemu zaštite angažovani maksimalno tako da štićene ličnosti mogu na normalan način da rade", rekao je Šutanovac novinarima na Vojnoj akademiji.

On je rekao da nije upućen u pisanje pojedinih medija da se sprema atentat na predsednika Srbije, patrijarha Irineja, ministra policije i direktora policije Ivicu Dačića i Milorada Veljovića i da zbog toga ne želi da komentariše te navode.

Šutanovac je kazao da u sistemu bezbednosti viskokih državnih funkcionera učestvuju više agencija, a specijalna jedinica Kobre su poslednji prsten bezbednosti.

Vojnobezbednosna agencija i Vojna policija, u saradnji s MUP-om i BIA, razrađuju plan bezbednosti i generalno analiziraju stanje bezbednosti.

Homen: Pretnje shvatiti ozbiljno

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen se, gostujući na B92, osvrnuo na slučaj "dojave o pripremi atentata", ali i na slučaj "Borik", navodeći da u istrazi posle pronalaska oružja i eksplozivnih naprava u banjalučkoj hali bezbednosne službe imaju zadatak da dođu do operativnih podataka o tome šta se dešavalo.

Homen je naglasio da je važno da istražni organi utvrde odakle potiču ekspoloziv i oružje i ocenio bitnim da se napravi plan zaštite osoba iz državnog vrha i svakoga ko je izložen pretnjama kriminalaca, u čemu najvažniju ulogu imaju naše bezbednosne službe.

On je dodao da bi pretnjama trebalo prići ozbiljno, podsetivši na 2003. kad smo imali situaciju koja je prethodila ubistvu premijera Zorana Đinđića - kada pretnje nisu ozbiljno shvaćene.

Homen je uveren da BIA dobro radi svoj posao i da već raspolaže određenim informacijama o tome ko bi mogao da stoji iza ovakvih slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: