EU o Srbiji 23. januara?

Šefovi diplomatija EU bi 23. januara mogli razmotriti šta je do sada ostvareno u dijalogu Beograd-Priština, ako u međuvremenu dođe do nove runde tog dijaloga.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 10.01.2012.

12:42

Default images

Posrednik EU u dijalogu Robert Kuper je na sastanku ambasadora ukazao da bi ministarska rasprava o dijalogu imala smisla samo ako bude uočljiv dalji napredak i ako dođe do novog susreta predstavnika Beograda i Prištine.

Kako su agenciji Beta preneli zvaničnici koji su učestvovali na sastanku stalnih predstavnika zemlja EU, kao i funkcioneri u Savetu ministara Unije, najpre je bilo predviđeno da se o Srbiji i Kosovu razgovara na nezvaničnom ministarskom sastanku u okviru susreta lidera EU o zoni evra 30. januara.

Ali, na traženje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, danas je odlučeno da se u privremeni dnevni red uvrsti moguće razmatranje napretka u dijalogu Beograd-Priština, pod uslovom da se prethodno sastanu zvaničnici Beograda i Prištine.

Jer, kako je zaključeno, ministarska rasprava bi bila bespredmetna ako ne bude dodatnog pomaka u rešavanju pitanja koja su postala važna i za ukupan pomak Srbije na putu ka EU.

Zvaničnici u Savetu ministara EU su objasnili da će moguće davanje Srbiji statusa kandidata za članstvo u Uniji, biti svakako na dnevnom redu krajem februara, na sastanku Saveta ministara, i početkom marta, na zasedanju šefova država ili vlada evropske dvadesetsedmorice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: