SRS: Srbija neće u EU

Funkcioneri SRS zatražili su da Srbija odmah prekine pregovore o kandidaturi za članstvo u EU, jer je to jedini način da se zaustavi uništavanje države.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2011.

13:48

Default images

Na protestu u Beogradu, u parku ispred Predsedništva Srbije, pod nazivom "Srbija neće u EU" funkcioneri SRS-a su zapalili zastavu EU. Na skupu su bili funkcioneri i poslanici SRS-a.

Oni su predsedniku Srbije Borisu Tadiću ostavili zastavu Srbije i Ustav Srbije kako bi ga, naveli su, podsetili da se zakleo da će učiniti sve da Kosovo ostane u sastavu Srbije.

"Jedino gore što je moglo da nas zadesi od primanja Srbije kao kandidata (u EU) je ova odluka da se o tome odluči u martu mesecu", kazao je potpredsednik SRS-a Dragan Todorović novinarima.
(Foto: Beta)
On je ocenio da će se agonija Srbije nastaviti u naredna tri meseca i da će EU to vreme iskoristiti da natera Srbiju i Borisa Tadića da ispuni sve zahteve EU i SAD, odnosno da Srbija dobrovoljno prizna nezavisno Kosovo.

"Džabe njihova priča da neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, u pozadini stoji da će priznati apsolutno sve da Kosovo i Metohija egzistira kao nezavisna država", kazao je Todorović.

On je ocenio da se EU neće zaustaviti na "otimanju" Kosova, nego će paralelno vršiti pritisak za osamostaljivanje Vojvodine i davanje autonomije Raškoj oblasti.
(Foto: Beta)
"SRS pokušava našoj javnosti da stavi do znanja da nemamo šta da tražimo u EU. Pitanje je da li će u martu uopšte postojati EU, ali se postavlja i pitanje da li će postojati i Srbija", kazao je Todorović.

Funkcioner SRS-a Zoran Krasić kazao je da će u sledeća tri meseca Srbija biti izložena pritiscima i pretnjama da ispuni sve zahteve Brisela koji se odnose na to da vlast u Srbiji prizna nezavisno Kosovo.
(Foto: Beta)
"Srbija nema alternativu. Živela velika Srbija, živeo (lider SRS i haški optuženik) Vojislav Šešelj", poručio je Krasić.

Članica Predsedničkog kolegijuma SRS Vjerica Radeta navela je da je Tadić preterao u kršenju Ustava što je, kako je rekla, krivično delo.

Potpredsednik SRS Milorad Mirčić kazao je da većina građana Srbije neće u EU, za koju je kazao da je "kula od karata koja samo što se nije raspala".
(Foto: Beta)
Nakon obraćanja novinarima i paljenja zastave EU, nekoliko desetina funkcionera SRS-a su se razišli. Skup je protekao mirno, uz jako policijsko obezbeđenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: