Tahiri: Sledeća runda 14. oktobra

Sledeća runda razgovora između Prištine i Beograda će se održati 14. oktobra rekla je šefica kosovske delegacije, zamenica premijera Kosova, Edita Tahiri.

Izvor: B92

Subota, 08.10.2011.

23:44

Default images

Tahiri je naglasila da to treba da potvrdi posrednik EU u tim razgovoirma Robert Kuper i to može biti jedino dijalog o tehničkim pitanjima.

Prema njoj uslovljavanje srpske strane nastavka razgovora otvaranjem politčkih tema nije ništa drugo do tendencija Srbije da promeni smer tehničkog i da isti pretvori u dijalog o političkim pitanjima.

Tahiri je za RTV 21 kazala je do prekida dijaloga došlo posto je Srbija insistirala da se prvo razgovara o politickim temama, konkretno o carinskim prelazima.

"Stav Kosova po ovom pitanju je jasan: nema političkih tema koje su crvena linija institucija Kosova uključujući i Rezoluciju Skupštine Kosova", kazala je Tahiri.

Ona je podsetila na stav SAD i EU da se ne može menjati priroda razgovora, za čiji nastavak srpska strana zahteva da se prvo razgovara o prelazima Jarinje i Brnjak, da bi se kasnije mogli nastaviti razgovori o pitanjima energije, telekomunikacija i regionalne saradnje.

Tahiri je kazala da će na sastanku sa Kuperom u ponedeljak predstavnici Kosova biti informisani o stavovima predstavnika Srbije u razgovorima koje su tokom ove nedelje imali sa posrednikom EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: