Iz tajne policije u lažne psihologe

Dušan Milošević, koji je u Srbiji radio za tajnu policiju Slobodana Miloševića, osuđen je u Australiji na pet godina i dva meseca zatvora zbog prevare.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2011.

16:06

Default images

Milošević (48), koji se lažno predstavljao kao kvalifikovani psiholog, zaradio je više od milion dolara na ime psihološkog savetovanja zaposlenih u Agenciji za poboljšanje bezbednosti na radnom mestu (Work Safe) i Komisije za saobraćajne nesreće, u periodu od 2001. do 2009.

Sudija Liz Gejnor je navela da je Milošević uspešno registrovan kao psiholog u Viktoriji, pošto je emigrirao u Australiju 1996. Ona je dodala da je on koristio lažna dokumenta sa Univerziteta u Beogradu, tvrdeći da je završio osnovne i master studije.

Njega su zaposlile dve pomenute australijske firme da savetuje ljude povređene u automobilskim nesrećama, kao i one koji su imali problema na radnom mestu. U pomenutom periodu, Milošević je imao 29 klijenata.

Prevara je otkrivena kada su ispitivani njegovi računi za usluge psiho-savetovanja dok je bio u inostranstvu. Posle provera na beogradskom univerzitetu, utvrđeno je da Milošević nikada na njemu nije studirao niti je stekao pomenute kvalifikacije, rekla je sudija Gejnor.

"Miloševićevo ponašanje je udarac u srce institucije (psihologije) stvorene da zaštiti zajednicu i predstavlja ozbiljan i bezočan prestup", rekla je sudija.

Ona je dodala da je on radio u Srbiji za tajnu policiju Miloševića, pre nego što je 1996. emigrirao u Australiju. Prema rečima sudije, Milošević tokom procesa nije pokazao nikakvo kajanje i nastavio je da tvrdi da je kvalifikovani psiholog.

Gejnorova je dodala da se Milošević izjasnio na suđenju da nije kriv po dve tačke optužnice - da je koristio lažna dokumenta i sticanje imovinske koristi prevarom.

Sudija Liz Gejnor navela je da je, takođe, odlučeno da Milošević mora da provede dve i po godine u zatvoru, pre nego što stekne pravo na uslovnu kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: