Edita Tahiri: Stefanović nepodoban

Šefica pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri izjavila da Vlada Kosova još nije odlučila da li će od EU tražiti isključenje Borislava Stefanovića iz dijaloga.

Izvor: Beta, Danas

Ponedeljak, 01.08.2011.

08:21

Default images

Edita Tahiri je za "Danas" rekla da "srpski zvaničnici koji ilegalno, bez dozvole kosovske vlade, borave na Kosovu i učestvuju u nasilju, ne mogu biti pregovarači u dijalogu".

Edita Tahiri je optužila šefa beogradskog tima u dijalogu s Prištinom Borislava Stefanovića da je "jedan od visokih srpskih zvaničnika, umešanih u paljenje prelaza Jarinje".

U drugoj izjavi, datoj prištinskom listu "Koha ditore", Tahirijeva je rekla da Priština nikada neće prihvatiti pregovore o severu i da neće pristati na prerastanje dijaloga u političke razgovore.

"Stalno sam naglašavala da neće biti političkih, već samo praktičnih razgovora", rekla je šefica prištinskog tima.

Komentarišući pisanje kosovske štampe, povodom najnovijih zbivanja na severu Kosova, o pokretanju razgovora o specijalnom statusu za sever Kosova, Tahirijeva je odbacila takvu ideju.

"Pregovarački sto nije slobodan prostor gde svako može da ubaci neku temu. Agendu za dijalog prethodno pripremaju tri strane: Kosovo, Srbija i EU, i ako neka od strana ne prihvata temu, onda se o njoj ni ne razgovara", kazala je Tahirijeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: