Ambasador zgrožen antisemitizmom

Ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol izjavio je da je zgrožen antisemitskim izjavama koje su se mogle čuti nedavno u rijaliti emisiji "Dvor" televizije Pink.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

13:28

Default images

On je naveo da očekuje da najviši predstavnici političkog, verskog i kulturnog života osude javne antisemitske ispade.

"U poslednje vreme smo svedoci porasta antisemitskih incidenata u Srbiji, a poslednji u nizu je ujedno i najvidljiviji. Ova činjenica izaziva zabrinutost i zahteva punu pažnju relevantnih državnih organa", poručio je Kol.

U izjavi ambasadora Artura Kola koju je prosledila izrelska ambasada navodi se da se "još jednom se potvrđuje neophodnost obrazovanja protiv bilo kog oblika mržnje".

"Neznanje dovodi do šovinizma, ksenofobije i rasizma i stvara prostor za produbljivanje podela i nasilje", naveo je izraelski ambasador.

Najnoviji incident u emisiji "Dvor" dogodio se kada su učesnici tog programa, pevačica Maja Nikolić i pevač Miloš Bojanić su na uvredljiv način govorili o Jevrejima. Nikolićeva je zbog govora mržnje izbačena iz programa. Program je, prema ranijem dogovoru, napustio i Bojanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: