Ivanović: Besmislene optužbe

Oliver Ivanović je izjavio da su optužbe da je učestvovao u ubistvu 10 Albanaca na severu Kosovske Mitrovice 2000. godine potpuno besmislene.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 03.02.2011.

13:06

Default images

Prištinski list "Koha ditore" objavio je da se u dosijeu UNMIK policije o ubistvu 10 Albanaca 2000. godine, kao osumnjičeni pominju Ivanović i Dragan Delibašić.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović je, komentarišući navode prištinskog lista, rekao da su te optužbe politički motivisane.

"Optužbe su potpuno besmislene i neosnovane i uvek dolaze u vreme kada pojačano kritikujem situaciju na Kosovu i Metohiji ili pak kada intenzivno govorim o potrebi, kao što je sada bila situacija u vezi sa izveštajem Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, da se zločini raščiste", istakao je Ivanović.

Državni sekretar je podsetio da je taj slučaj istraživan 2002. godine, ali da je tužilac UNMIK-a odustao od podizanja optužnice.

Ivanović je napomenuo da ne brine zbog optužbi iz Prištine i da će nastaviti da radi svoj posao.

Prema izveštaju nazvanom "Pandora Sigma", koji prenosi "Koha ditore", glavni osumnjičeni za ubistvo Nderima Ajetija i Nerimana Džaka 2000. godine, bili su bivši šef Srpskog nacionalnog veća Oliver Ivanović i bivši šef policije na severu Dragan Dalibašić.

List navodi da 11 godina posle masakra niko još nije osuđen za ubistvo deset osoba i ranjavanje 25 ljudi.

U noći između 3. i 4. februara 2000. godine, organizovane grupe Srba ubile su deset Albanaca, 25 ih je povređeno u pucnjavi, a 93 su ozbiljno povređena od posledica batinjanja.

U februaru te godine 1.564 albanske porodice, koje imaju 11.364 osobe, proterane su iz severne Mitrovice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: