Nestala struja u delu Beograda

Elektrodistibucija Beograd saopštila je da je u subotu popodne došlo do problema sa snabdevanjem strujom u centru grada. Do 21 sat struju dobili svi potrošači.

Izvor: B92

Subota, 30.10.2010.

23:13

Default images

Kako je navedeno, oko 16:40 registrovana havarija na elektrokablu zbog čega je došlo je do prekida napajanja na dve trafo-stanice u najužem centru grada.

Te dve trafostanice električnom energijom napajaju područje opština Vračar i Stari grad, a u EDB-u navode da se šteta procenjuje na 50-100.000 evra.

“Brzom intervencijom ekipa EDB-a kidanje je locirano u. Braničevskoj ulici kod broja 14. Šteta na kablu će se sanirati u periodu od oko 20-30 dana. Za sada se ne može proceniti tačan iznos štete, ali iskustvo govori da će ona iznositi od 50.000 do100.000 evra”, navedeno je u saopštenju.

Dispečerske ekipe uz velike napore do 21 sata napojile sve potrošače električnom energijom.

“Ovo je peti slučaj oštećenja 110 kV kablova u poslednje četiri godine. I pored svih apela i upozorenja EDB-a da se vodi računa pri zemljanim radovima, opet se pojavljuju nesavesni izvođači, koji svojim nemarom dovode elektroenergetski sistem u veoma težak položaj”, ističe se u saopštenju “Elektrodistibucije Beograd”.

EDB navodi da će dok traju radovi u Braničevskoj ulici biti ograničen i veoma restriktivan saobraćaj i mole građane za razumevanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: