"Štrajk u gimnaziji nelegalan"

Štrajk u gimnaziji u Požarevcu je nelegalan, jer je odluka Školskog odbora o imenovanju direktorke zasnovana na zakonu, kaže ministar prosvete Žarko Obradović.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2010.

09:22

Default images

"Izbor direktora je po zakonu, štrajk nije po zakonu. Suština je da su deca žrtve u ovom slučaju", rekao je Obradović za Radio- televiziju Srbije. On je pozvao zaposlene da rade svoj posao i najavio da će u suprotnom biti "preduzete odgovarajuće mere u skladu sa zakonom".

Zaposleni u Požarevačkoj gimnaziji počeli su štrajk prošle sedmice jer se protive odluci Školskog odbora da za direktora bude izabrana Andrejana Milić, koja ne radi u toj školi.

Sindikat zaposlenih u Požarevačkoj gimnaziji traži da se poništi konkurs na kojem je bez podrške Nastavničkog veća za direktorku izabrana Milićeva, a Školski odbor traži da ona preuzme dužnost.

Profesori kažu da imenovanje nove direktorke, za koju su glasali predstavnici grada Požarevca, ima "političku pozadinu".

Predsednik Školskog odbora Slobodan Jović, koga je u to telo delegirala gradska uprava Požarevca, rekao je ranije da je imenovanje nove direktorke potvrdilo Ministarstvo prosvete Srbije i da zakon mora da se poštuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: