Jovanović: Napadaju se hrabri

Lider LDP-a Čedomir Jovanović smatra da se sada odlučuje hoće li država stvoriti sposobno pravosuđe ili će pobediti oni koji ruše reformu pravosuđa.

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2010.

18:28

Default images

Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je LDP podržala reformu pravosuđa, a da otpori koji traju mesecima, "a ovih dana kulminiraju" pokazuju da je suština problema u političkom otporu promenama.

"Mi nismo spremni da ostavimo hrabre i stručne ljude, sudije i tužioce koji su rizikovali da bi pokrenuli reformu, na nemilost i iživljavanje političkih protivnika čišćenja pravosuđa", poručio je Jovanović.

Jovanović je objasnio da su ljudi, koji se napadaju zbog reforme, one sudije i tužioci koji su bili sposobni i hrabri da donesu prve i oštre presude za organizovani kriminal, ratne zločine.

"Nedopustivo je da parlament, premijer i predsednik Srbije ćute i da se povlače pred organizovanim napadima na predstavnike sudske vlasti koji su uklonili iz pravosuđa većinu spornih i nesposobnih sudija i tužilaca, što je prestravilo sve one koji decenijama koriste slabosti sudskog sistema", naglasio je Jovanović.

Jovanović je ponovio da lideri vlasti i institucije moraju da izađu pred građane sa jasnim odgovorima na pokušaj rušenja reforme pravosuđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: