Jeremić sa zvaničnicima Kolumbije

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić kaže da je u Bogoti sa zvaničnicima Kolumbije razgovarao o uspostavljanju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala.

Izvor: B92

Subota, 10.04.2010.

10:16

Default images

"Najvažnija tema razgovora sa zvaničnicima Kolumbije bila je uspostavljanje bliske saradnje dve vlade u borbi protiv organizovanog kriminala. Kolumbija je zemlja koja je u poslednjih nekoliko godina učinila ogroman napredak u suzbijanju proizvodnje i trgovine narkoticima i njihovo iskustvo će nam itekako biti od koristi", izjavio je Jeremić.

On je dodao da je postignut dogovor da Bogotu uskoro poseti i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i da tada bude potpisan bilateralni sporazum o saradnji vlada Srbije i Kolumbije u borbi protiv organizovanog kriminala.

Ministar Jeremić je naglasio da je borba protiv organizovanog kriminala jedan od ključnih međunarodnih prioriteta Republike Srbije.

On se juče u Bogoti, pored kolege Haimea Bermudesa, susreo i sa predsednikom Kolumbije Alvarom Uribe Velezom i potpredsednikom Fransiskom Santosom.

U Bogoti se, prema Jeremićevim rečima, razgovaralo i o drugim temama – o unapređenju ekonomske, kulturne i naučno-tehničke saradnje, kao i o predstojećoj konferenciji nesvrstanih zemalja.

Ministar Jeremić je primetio da odnose Beograda i Bogote opterećuje činjenica da je Kolumbiija među retkim zemljama Latinske Amerike koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

"Izrazio sam očekivanje da će Kolumbija u budućnosti pokazati uzdržnost u međunarodnim organizacijama kada je reč o pokušaju učlanjavanja Prištine, sve dok je u toku proces pred Međunarodnim sudom pravde", naglasio je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: