Makedonija najavila pomoć Kosovu

Makedonija otvorila ambasadu u Prištini i najavila pomoć Kosovu u viznoj liberalizaciji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2010.

14:55

Default images

U Prištini je danas otvorena ambasada Makedonije koja je Kosovo kao nezavisnu državu priznala u oktobru 2008. Ministar spoljnih poslova Makedonije Antonio Milošoski, koji je prisustvovao otvaranju ambasade, izjavio je da njegova zemlja podržava teritorijalni integritet Kosova i da će pomoći Kosovu u viznoj liberalizaciji.

Antonio Milošoski se u Prištini sastao sa predsednikom Kosova Fatmirom Sejdijuom. Poseta Milošoskog prva je poseta nekog makedonskog državnog zvaničnika Kosovu od kako su Priština i Skoplje u okotobru prošle godine uspostavili diplomatske odnose.

“Za Makedoniju je danas svečan dan. Otvaranjem ove ambasade, podizanjem makedonske zastave u Prištini mi danas obeležavmo novu stranicu u našim plodnim i prijateljskim bilateralnim odnosima”, poručio je Milošoski.

“U svetskim i u evropskim okvirima mi smo male države, ali mislim da imamo dobru priliku da pokažemo mnogo o tome kako se sarađuje u ime mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja u regionu”, kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: