Avganistan: Poginulo 16 policajaca

U dva napada ekstremista na severu i jugu Avganistana poginulo je 16 policajaca, saopštili su avganistanski zvaničnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.12.2009.

18:22

Default images

Naoružani napadači napali su tokom noći policijske punktove u provinciji Baglan, na severu, i provinciji Helmand, na jugu. U svakom od napada poginulo je osam policajaca, preneo je BBC.

Napad u Baglanu izvršen je na glavnom putu od Kabula, a otprilike u isto vreme napadnut je policijski punkt u Laškar Gau, prestonici provincije Helmand, za koji su odgovornost preuzeli talibani.

Policija u Avganistanu često se nalazila na meti ekstremista i pretrpela je teže gubitke od stranih snaga, naveo je britanski radio.

U međuvremenu, u Avganistan je stigao načelnik Združenog štaba američkih oružanih snaga, admiral Majk Malen, koji treba da održi više sastanaka sa avganistanskim zvaničnicima.

Američki predsednik Barak Obama najavio je slanje vojnog pojačanja od 30.000 vojnika u Avganistam, a ostale članice NATO su se dogovorile da u tu zemlju pošalju još 7.000 vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: