Petak, 27.11.2009.

21:47

Mutacija virusa H1N1 i u Francuskoj

U Francuskoj, posle Norveške i Velike Britanije, otkriven mutiran virus H1N1 kod dvoje pacijenata koji su preminuli od novog gripa.

Izvor: FoNet, Tanjug

Default images

Francuska zdravstvena služba saopštila je da je ovo prvi slučaj od 1.200 vrsta ispitanih virusa koji je pokazao otpornost na lek i naglasila da delotvornost vakcine nije sporna. Evropske države suočavaju se sa pojavom mutiranog virusa novog gripa, potvrdila je u izveštaju Svetska zdravstvena organizacija.

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da je više od 1.000 smrtnih ishoda novog gripa zvanično prijavljeno širom sveta u proteklih nedelju dana, čime je globalni bilans mortaliteta od virusa H1N1 povećan na najmanje 7.826 osoba.

Virus H1N1 se širi i u Evropi, u kojoj mnoge zemlje prijavljuju brzo povećanje broja obolelih.

Vrlo jaka aktivnost" virusa prijavljena je u Norveškoj, Švedskoj, Moldaviji i Italiji, saopšteno je u SZO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: