Četvrtak, 19.11.2009.

10:53

Vakcinacija polovinom decembra

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević najavio je da će vakcinacija protiv virusa novog gripa u Srbiji početi do polovine decembra.

Izvor: Tanjug

Default images

On nije želeo da preciznije govori o datumima kada će vakcina biti isporučena. "Mislim da nije mnogo odgovorno licitirati sa datumima. Treba da se zna da je proizvodnja vakcina intenzivna kod svih proizvođača i da postoji ogroman problem sa isporukama", rekao je ministar

Milosavljević je naveo da ima dosta zemalja koje u poslednji čas povećavaju već naručene količine, što pravi veliki problem sa obećanim terminima isporuka.

"Onog trenutka kada budemo znali tačan dan objavićemo ga. Za sada je to polovina decembra, kada očekujemo da će početi vakcinacija", dodao je Milosavljević.

List "Blic" objavio je danas da će, kako saznaje, vakcina "Novartisa" protiv gripa A-H1N1 u Srbiju stići do kraja novembra, kao i da je reč o 700.000 doza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: