Zbog otkaza ubio porodicu

Amerikanac Irvin Lupo ubio je svoju ženu i petoro dece, a potom izvršio samoubistvo u rastrojstvu zbog gubitka posla.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2009.

15:53

Default images

Očajan zbog gubitka posla, Irvin Lupo je telefonirao lokalnoj televiziji i poslao faks kojim je najavio da će pobiti porodicu. Televizija je odmah o tome obavestila policajce, koji su u kući zatekli leševe i revolver pored tela muškarca. Bezizlazna ekonomska situacija naterala je Irvina Lupa na očajnički potez.

I on i njegova supruga dobili su otkaz u bolnici u kojoj su radili.

Pre nego što je pobio svoju porodicu, Irvin je objašnjenje poslao jednoj TV stanici.

Umesto opravdanja za zločin, postavio je pitanje - zašto da ostavi decu nekom drugom ako on i žena ne mogu da brinu o njima?

Zaposleni u TV stanici odmah su obavestili policiju.

"Irvin Lupo poslao je pismo napisano na dve strane Kanalu 7 u Los Anđelesu. On je i telefonom pozvao TV stanicu oko 8.30 ujutru i ispričao sve o svojim problemima sa poslodavcem. Mi smo razgovarali i sa njegovim poslodavcem. U Lupovoj poruci jasno je pisalo da će ubiti ženu, decu i sebe", rekao je zamenik šefa policije Los Anđelesa Kenet Garner.

Policajci su prekasno stigli u porodičnu kuću u predgrađu Los Anđelesa.

Otac je već ubio dvogodišnje blizance, petogodišnje bliznakinje i osmogodišnju ćerku.

Iako u faksu koji je poslao stoji da su se on i žena dogovorili da je smrt jedini izlaz, policija još uvek nije sigurna da li je i ona umešana u čin ubistva.

Gradonačelnik Los Anđelesa šokiran je drugim porodičnim ubistvom koje se u tom gradu dogodilo u poslednja dva meseca zbog ekonomske krize.

"Nema reči kojima se može opisati ova tragedija. Nema načina da se shvati ovakav bezumni čin. Jedino što mogu da kažem je da ne razumem šta može da natera bilo koga da na takav način uzme sudbinu u svoje ruke", rekao je gradonačelnik Antonio Viljaraigosa.

Prve komšije ne mogu da poveruju da se nešto tako strašno dogodilo u njihovom kraju.

Oni imaju samo reči hvale za porodicu Lupo.

"Divna, normalna, srećna porodica. Bili su veoma srećni. Videlo se da vole svoju decu i jedno drugo. Nikada se nije čulo ništa loše o njima, a videlo se da su deca zaista srećna." "Još jedna porodica je stradala zbog loše situacije. To se nastavlja. Čovek mora biti jak u lošoj ekonomskoj situaciji koja nas sve pogađa", reči su njihovih komšija.

Detalji iz poslednjeg faksa koji je Irvin poslao nisu obelodanjeni.

Poznato je da im je jedan od administratora u bolnici poručio da ne moraju da se trude da dolaze na posao ubuduće i da slobodno mogu da raznesu sebi glave.

Posle žalbe ljudskim resursima, Irvinovi su primili izvinjenje, ali su posle dva dana otpušteni, stoju u pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: