Kviriji novac od Ministarstva

Portal Kvirija, koji se bavi informisanjem homoseksualne populacije, dobio je novac za svoj rad i od Ministarstva kulture, saopštio je Kvirija centar.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2008.

12:16

Default images

Nevladina organizacija Kvirija centar (Queeria) iz Beograda je, na konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja Ministarstva kulture, dobila finansijsku podršku za projekat svog Internet portala u iznosu od 256.500 dinara, navodi ta organizacija.

To je dugogodišnji projekat Kvirija centra, koji je namenjen gej, lezbijskoj, biseksualnoj, transseksualnoj i transrodnoj populaciji i koji ih svakodnevno informiše.

Portal je neprofitnog karaktera i promoviše aktivnosti gej i lezbijskih nevladinih organizacija, filmove, štampana izdanja, festivale, kulturna dešavanja, pozorišne predstave i ostala dešavanja koja mogu biti interesantna toj populaciji.

Cilj portala je da informiše gej i lezbijsku populaciju, poveća njenu vidljivost i doprinese smanjenju homofobije u društvu.

Kviriji je finansijska podrška Ministarstva kulture već jednom odobrena, krajem 2003. godine, u iznosu od 100.000 dinara. Međutim, novac nikad nisu uplaćen jer je došlo do promene vlasti i novo ministarstvo, sa Draganom Kojadinovićem na čelu, taj konkurs je poništilo, navodi Kvirija.

Savetnik ministra kulture Bora Đorđević je u medijima nakon toga izjavio da mu "ne pada na pamet da daje pare za pedere".

Kako navodi Kvirija, "ovo je veliki korak za gej-lezbijsku populaciju u Srbiji, koja je po prvi put dobila finansijsku podršku od države, koju i oni finansiraju kroz poreze i doprinose, a koja do sada nije mnogo činila na poštovanju gej-lezbijskih prava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: