Šamarčina Prištini: "Nije vam mesto u Savetu Evrope i u EU"

Najnovija eskalacija nasilja pokazala je da tzv. Kosovu nije mesto u Savetu Evrope i EU, saopštio portparol za spoljnopolitička pitanja Alternative za Nemačku.

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2023.

08:31

Šamarčina Prištini:
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Petr Bistron, koji je i poslanik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, kao i nemačkog Bundestaga, kaže da region ostaje bure baruta. "Kada bismo ga primili u Savet Evrope i EU, probleme regiona bismo preneli u naše institucije i time ih destabilizovali", dodao je on.

Poslanička grupa AfD poziva saveznu vladu da odmah prekine aktivnosti na prijemu Kosova u Savet Evrope", saopštila je poslanička grupa AfD u nemačkom Bundestagu.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova ranije je osudilo napade na severu KiM u kojima su povredjeni vojnici Kfora i civili i pozvalo na hitnu deeskalaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: