Utorak, 09.05.2023.

08:34

Ursula fon der Lajen u Kijevu: "Ukrajina je deo evropske porodice"

Predsednica Europske komisije Ursula von der Lajen doputovala je danas u Kijev u simboličnu posetu na Dan Evrope kako bi iskazala punu podršku Ukrajini.

Izvor: index.hr

Ursula fon der Lajen u Kijevu:
Foto: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

"Moja prisustvo danas u Kijevu je simbolično, ali i znak ključne i vrlo praktične stvarnosti: EU sarađuju s Ukrajinom po mnogim pitanjima", rekla je predsednica Evropske komisije novinarima.

Ona je istakla da će s ukrajinskim vođstvom razgovarati o brojim pitanjima, od slanja municije i znatne finansijske pomoći do osiguravanja odgovornosti Rusije za njen zločin agresije i pripreme terena za početak pristupnih pregovora.

Ursula fon der Lajen: "Ukrajina je deo evropske porodice"

Ona je takođe pozdravila odluku ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da i ubuduće obeležava 9. maj kao Dan Evrope.

„Ukrajina je deo evropske porodice“, rekla je Ursula fon der Lajen.

„Nastavljamo da vršimo pritisak na Rusiju. Ovo je jedna od stvari o kojoj ću izvestiti predsednika Zelenskog. Sada naglašavamo striktno sprovođenje sankcija i preduzimanje mera za sprečavanje izbegavanja sankcija. U to niko ne treba da sumnja“, rekla je predsednica Komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: